Moj internet dnevnik
Lutanja
Službeni mail bloga
ellwa69@gmail.com
Brojač posjeta
27159
***

U tami mog stiha
U pradskozorju tuge
Gledam sakupljena srca
Te moje vjerne sluge
I znam da mi fali,
nedostaje
Znam da ga nema
To jedno srce
Što voljelo je boema

Blog
ponedjeljak, lipanj 27, 2016
Zaigrao sam se bojama na tvojim golim grudima. Zaigrao sam se maglom. Taštinom. Zaigrao sam se vinom. Srcem. Zaigrao sam se sjenom. Jednom ženom. Strašću njenom. Zaigrao sam se tobom. Slobodom. Trenutkom tišine dok ljubim ti obline. Grijehom... I provukao sam neki svoj filing. Svoj šarm. Natjerao da upali se crveni alarm. Da zvona na uzbunu zazvone. U kas pognao tvoje hormone. Nacrtao ti na trbuhu svojim jezikom krug. Naplatio dug. Obljubio te cijelu ... u tom od života napravljenom tunelu. U kutiji od kartona. Pokraj tisuću upaljenih lampiona. Zaigrao sam se bojama na tvojim golim grudima. Zaigrao sam se maglom. Stihom. Pjesmom o tebi. O nama. Zaigrao sam se na tankim granama. Dopustio ljubavi da me podvede. Zavede. Da me namami. Omami. Potkupi. Udari. Da me zatvori. Prevari. Zaigrao sam se bojama na tvojim golim grudima....

elwa @ 11:19 |Isključeno | Komentari: 0
utorak, lipanj 21, 2016
Na mom ramenu još uvijek su one dvije zvijezde. Male. Plave. Tintom nacrtane. 

elwa @ 14:47 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
petak, lipanj 17, 2016
Da sam znao što danas znam mnoge pjesme ne bi bile napisane !

elwa @ 09:45 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, lipanj 3, 2016
Ja nisam on. Nisam onaj kojemu sve si dala. Nisam čovjek koji radi krivu stvar. Ja imam drugačije srce. Drugu dušu. Još uvijek sam onaj ist licitar ... Ja nisam on. Nemam možda spretne ruke. Nemam takav pogled na svijet. Jednima sam razigrano dijete, drugima probisvijet. Ja nisam on. Ne traži ga u meni. Ja ne znam lagati da pripadam nekoj drugoj ženi. Ja nisam on. Nisam onaj kojemu sve si dala. Ja sam sanjar. Vječita budala. Ja nisam on. U meni nema laži. Ne stanuje tama. Ja sam onaj kojeg potražiš kada ostave te svi, kad ostaneš sama.

elwa @ 14:46 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
srijeda, lipanj 1, 2016

Htio sam ti napisati nekoliko citata o prošlosti. Kada sam bolje pogledao svi govore da ostaviš prošlost, da zaboraviš, da prođeš pokraj nje kao da je nikada nije ni bilo. Zastao sam. Zamislio se. Koji da odaberem? Možda ...Oproštaj ne mijenja prošlost, ali pruža šansu u budućnosti. Ili kako bi rekao Melvile:"Prošlost je lektira o tiranima". Onda sam se vratio starom dobrom Čajkovskom koji je rekao da ... prošlost treba odžalovati.  Na kraju sam možda trebao napisati pjesmu.Onu koja zna što je prošlost. Ali tko sam ja da ti to napišem. Kako da ti govorim da zaboraviš prošlost kada sam u toj prošlosti i ja. Znam da ispadam sebičan kada to kažem. Možda i prepotentan. Licemjeran. Ima jedan dio prošlosti koju smo prohodali zajedno i ne mogu protiv sebe reći olako ... Zaboravi. Neću ništa od toga staviti na papir. Neću potegnuti iz boce rakiju. Neću pustiti suze da naprave put. I neću napisati pjesmu. Ostat ću tvoj. Onaj isti zaigrani dječak što donosi ružnu koju ostavljaš na snijegu. Onaj vjetropir koji te nagovara da okitiš bor pod vedrim nebom. Ostat ću čovjek koji daje ti krila da poletiš. Onaj koji te voli kao što te nitko nikada volio nije. Budi svoja. Ista kakva si sada. Ne zaboravljaj prošlost već ljude koji nisu vrijedni da se nađu u njoj.  I vjeruj mi prošlost ti više nikada neće s tužnim rimama pokucati na vrata.

elwa @ 14:29 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, travanj 5, 2016

Pogledaj večeras dobro u moje oči. Možda postavim ti pitanje što vidiš…Usamljenog čovjeka? Bijesnog psa? Potrošenog boema? Možda vjetar što se sakrio i samo drijema. Pogledaj večeras dobro u moje oči. Ima li u njima svijetla? Vlada li tama? Pleše li sjenka s đavlom? Ili od duše ostala je samo krama? Pogledaj večeras dobro u moje oči. Suza? Dvije? Od ironije napravljen put? Odbačen i slomljen neki prut? Pogledaj večeras dobro u moje oči. Možda postavim ti pitanje što vidiš…Ljubav u medaljonu od bronce? Grijeh što lomi na dva dijela? Prazninu? Ili vidiš ludu igru golih tijela? Pogledaj večeras dobro u moje oči. Vatra? Snovi? Tisuću boja? Spoznaja da nikada nećeš biti samo moja?

http://elwa.blog.hr/

elwa @ 13:01 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
ponedjeljak, ožujak 14, 2016

Htio sam ti ispričati priču o ulici kojoj ne sjećam se imena. Znam samo da je pomalo sličila na one male ulice na obalama Seine. Tamo gdje se stišava šapat što dolazi iz Le Cafe de Flore. I gdje za stolovima s kariranim stolnjacima ispijamo kavu Victor Hugo, ti i ja. Htio sam ti ispričati priču o ulici kojoj ne sjećam se imena. Ali u njoj je ista zgrada kao ona s malim stanom i ulazom pred kojim smo razbili lanternu da bi se mogli ljubiti u mraku. I one kamene kocke pravilno poredane po kojima smo hodali na prstima da ne probudimo okolne stanare. Htio sam ti ispričati priču o ulici kojoj ne sjećam se imena. Istoj onoj ulici gdje si plesala pod otvorenim ljubičastim kišobranom. Gdje bi se smijala dok sam ti šaputao koliko te volim. Gdje si plakala na svaki moj tužni stih. Htio sam ti ispričati priču o ulici kojoj ne sjećam se imena. Ulici koja ima miris tvog parfema. Gdje sam ostavio sav svoj šarm da bih te zaveo. Htio sam ti ispričati priču o ulici kojoj ne sjećam se imena. Znaš, pomalo romantična, nekima dosadna i glupa. Meni posebna. Htio sam ti ispričati priču o ulici kojoj ne sjećam se imena. A znam da to ne bih mogao. Jer ta ulica priča je sama za sebe. To je priča o nama. Htio sam ti ispričati priču o ulici naše mašte.

http://elwa.blog.hr/

elwa @ 21:08 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
nedjelja, ožujak 13, 2016

Ja znam da tvoj je život prazna ljuljačka na kojoj ima mjesta samo za dvoje sanjara. Sanjara što sanjaju isti san. Život koji pozna jedino ona stara raštimana gitara koju je netko ostavio na ormaru. Znam da tvoj je život nedovršena pjesma. Jedan zabačeni stih među gomilom knjiga. Isti onaj refren koji smo zajedno ponavljali bezbroj puta. Onaj zagrljaj koji s vjetrom luta.
Ja znam da tvoj je život poput one sakrivene staze gore na Kalvariji gdje se sakrivaju ljubavnici . I znam da je ponekad poput ugašene lanterne a ponekad spreman za divlji let. Tvoj život jednostavno je veliko srce u koga ti bi smjestila cijeli svijet. Ali ne ide to. Svijet nije igračka za veliku djecu.
Ja znam da tvoj je život suncokret koji traži svoj komadić sunca.

http://elwa.blog.hr/

elwa @ 15:24 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
ponedjeljak, ožujak 7, 2016
elwa @ 20:05 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
srijeda, ožujak 2, 2016

Nemam pravo na tebe. Nemam pravo biti tvoj ...

VIŠE NA:http://elwa.blog.hr/

elwa @ 09:25 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
gledam vas ...
Index.hr
Nema zapisa.